top of page

Het terrein

Groepsaccommodatie scholen
Zicht vanaf keet.JPG

Het terrein van de Zeilpunter is in een bosrijk veengebied gesitueerd. Aan alle zijden treft men bos of water. De locatie is gevestigd in een Europees Natura 2000 gebied wat inhoud dat de omgeving in het teken staat van flora en fauna.  
 

Op het terrein treft men de keet, tenten en het botenhuis. Op het grasveld is veel ruimte voor spel en sport en is tevens een vuurplaats aanwezig om avonds een vuurtje te kunnen stoken.

Aan de zuidzijde grenst het terrein aan de Belterwiede, hier kan men zeilen, kanoën, zwemmen maar ook schaatsen in de wintermaanden.

Men moet er rekening mee houden dat de locatie alleen toegankelijk is per benenwagen of boot. 

Groepsaccommodatie scholen
Bovenaanzicht.JPG
Botenhuis 4.JPG
Meerzicht 2.JPG

Het gebouw

Het centrale gebouw op het terrein word in de volksmond ook wel de 'keet' genoemd. In de keet zijn de mastenbak, opbergkasten, kachel, tafels en stoelen aanwezig. Tevens staat er een piano en is er ruimte voor binnenactiviteiten.

De keuken is voorzien van alle gemakken. Men treft er 4 inductiepitten op kniehoogte voor grote pannen. Verder is er veel werkblad-, opberg- en koelkastruimte. Zowel buiten als binnen is er een spoelbak aanwezig voor de vaat.

Er zijn twee nette wasruimtes aanwezig waar douches en grote wasbakken zijn gesitueerd. Tevens is er aan de zijkant van de keet een buitendouche.

In een aparte ruimte op het terrein zijn vier toiletten te vinden.

Groepsaccommodatie scholen

Overnachten

Tent 1.JPG
Groepsaccommodatie scholen

Op het terrein staan het hele seizoen 7 grote Bell tenten naar eigen modificatie gebouwd.  De tenten zijn geschikt om met zeven personen in te slapen.

 

Van de tenten zijn er twee gevuld met stro om op te slapen (zonder matje). Om te voorkomen dat je wakker wordt met stro op gekke plekken liggen in de keet dekens om het stro af te dekken. Vijf tenten zijn het gehele seizoen stro-loos voor mensen met allergieën of eigen matjes.

Men dient eigen slaapzakken en matjes mee te nemen. Eigen tenten meenemen mag maar is niet nodig.

Keuken.JPG

Zeilen

Bij het gebruik van het terrein liggen 8 zeilpunters klaar voor mooie tochten door de omgeving. De punters zijn vrij te gebruiken maar wij adviseren altijd iemand met zeilervaring aan boord te hebben. Voor langere tochten kan ook een buitenboordmotor worden gehuurd bij de beheerder.

Het vaargebied is zeer veelzijdig. Men kan een lange tocht maken door natuurgebied de Weerribben, varen op open water of een tocht maken richting Giethoorn. Door de geringe diepgang is al het omliggende vaarwater toegankelijk per punter.

Boven windkracht 5 mag niet meer uitgevaren worden. Houdt altijd het weer in de gaten en ook de voorspellingen voor later op de dag. Wij adviseren om altijd zwemvesten mee te nemen wanneer er met de boten gevaren gaat worden. Voor actuele weersvoorspellingen kunt u hier en hier klikken.

Meer informatie over het optuigen van een zeilpunter treft u hier

Boot 5.JPG
Groepsaccommodatie scholen
bottom of page